Totalt antall sidevisninger

tirsdag 11. oktober 2011

Gaard #3

Da har vi kommet oss igjennom en uke som skikkelige sauebonder! Grunnen til at vi har vaert veldig daarlige paa aa oppdatere bloggen og facebook generelt er av den enkle grunnen at vi ikke har tilgang paa verken internett eller mobildekning paa gaarden vi bor.

Akkurat naa sitter vi paa en internettkafe i byen Hastings (derfor det ikke blir noen bilder eller videoer idag, heller ikke aa, ae eller o).

Gaarden vi bor paa eies av Roy og Sarah, et ektepar i femtiaarene. De er hyggelige folk som liker aa jobbe oss hardt hver dag. Vi jobber ca 8 timer dagen i et par dager for vi kanskje faar en dag fri, selv om Roy spokefullt mener at det bare er tull. Roy er nemlig en bonde av den gamle skolen som mener at det eneste som gjelder her i verden er hardt arbeid!

Naa hores det kanskje ut som om vi har det helt forferdelig her nede, men det er ikke slik i det hele tatt. Faktisk saa laerer vi uendelig mye mer om bondevirksomhet av Roy og Sarah enn vi har til naa gjort paa de andre gaardene (pluss at han er mye rausere i aa laane bort firehjulingen sin).

Da vi kom (sist torsdag) begynte vi med aa spa opp gjodsel til potetlandet og styrte med forskjellig hagearbeid, men fra mandag av har vi kun arbeidet med oksene og sauene. Paa mandag tok Roy oss med i the woolshed for aa klippe sauene rundt raeva for aa fjaerne drit i ulla. Det var like mye drittarbeid som det hores ut som, men meget interessant og laere og haandtere og klippe sauene. Roy er en "shearer", en saueklipper, han har klippet sauer helt siden han var 15 aar gammel.

Vi som aldri har haandtert sauer for syntes dette var skikkelig tungt arbeid, men vi klarte aa klippe over 200 sauer til sammen paa en halv dag. Roy klippet dem, jeg baerte dem ut til ham og Silje kostet og sorterte ulla. Det var, unskyld spraaket, helvetes tungt de forste 100 sauene fordi jeg ikke kunne teknikken, men paa slutten av tirsdagen gikk det mye lettere. Vi har mange bilder og videoer om dette som vi skal oppdatere saa snart vi kommer til den siste gaarden (torsdag neste uke).

Ellers saa har vi ogsaa vaert med Roy aa opperere den manuelle ullpressen hans. Et gammelt klenodium fra forrige aarhundre som ogsaa fikk svetten til aa renne i frie strommer. Men vi laerte mye der ogsaa! Roy er krevende i arbeidet, men heldigvis en meget taalmodig mann med amatorer som oss, selv om det kan vaere litt stressende til tider. Til sammen presset vi tre store sekker paa ca 150 kg ull. Noe han kunne faa ca 3000kr for.

Vi bor i en liten hytte nede paa eiendommen deres, men spiser alle maaltidene (bortsett fra frokost) oppe i huset deres. Sarah, som for oyeblikket sliter med en daarlig hofte, lager veldig god middag til oss hver kveld, men jeg merker det paa Silje at hun klor i fingertuppene etter aa lage mat selv :p Nede i hytta er det verken TV eller radio saa vi faar god bruk for laptoppen min og alle sesongene av Ut i Vaar Hage og Aapen Post DVDene vaares, samt boker. Hytten er meget spartansk innredet og i stedet for en sofa i stuen staar det bare en gammel seng der uten rygg. Til tross for manglende underholdning i TV og radio har vi hatt mange fine kvelder med ol og den gode samtale, baade alene og oppe med Sarah og Roy!

Da skal vi tusle videre. Til helgen skal Sarah og Roy bort til Wellington saa vi skal drive gaarden alene fram til senest sondag. Det skal bli interessant! Haaper dere har det bra hjemme! Vi savner dere alle sammen masse!

PS. det er bekreftet at Asbjorn og Tove skal komme paa besok i november saa det gleder vi oss MASSE til :D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar