Totalt antall sidevisninger

mandag 3. oktober 2011

Hamilton og Napier (Hobbiton og National Aquarium of New Zealand)



Da var vi ferdige med den andre gården vår, og endelig (etter en måned på landet) er det tid for en mer urban ferie! Hurra

Som dere ser er det full vår:)
I skrivende stund sitter vi på hotellrommet vårt i Napier etter en herlig tur på the National Aquarium of New Zealand! Men før vi kom til Napier var vi i byen Hamilton, litt lenger nord enn hvor vi er nå, og tilbrakte helgen der. 
Det artige er at før vi dro dit fikk vi vite av gårdshjelpen Martin fra Tjekkia at Hamilton er en beryktet partyby hvor lørdagskveldene kan bli ganske tøffe med mye fyll og voldelige episoder pga alkoholen.  Naturlig nok var JM meget skeptisk til å dra ut på lørdagen etter å ha hørt dette, men etter et mindre vors på hotellrommet fikk han bygget opp motet til å dra ut og møte downtown Hamilton! Silje der i mot mente at dette kunne bli artie greier og vi kastet oss ut i det:)
Vi vet ikke hva Martin mente med hans negative advarsler om Hamilton... Etter en bedre middag på en fullstappet sportsrestaurant (anbefalt av Lonely Planet) hvor de viste kveldens rugbykamp (England vs Skottland, Skottland tapte) gikk vi videre på en større pub og tilbrakte resten av kvelden der blant glade og fulle studenter. Det var kjempemorro og vi koste oss masse! Selv om alle utestedene var fullstappet var det aldri noen ubehagelige episoder. Det var akkurat som å være ute i Tromsø en lørdagskveld ;)
Ute på byen!
Ute på byen!
Hamilton  er forøvrig en studentby, noe som skinte igjennom på nattelivet. Det er den største innlandsbyen i NZ med 132000 innbyggere. Vi bodde litt utfor byen, men tok en 5 minutters taxi inn til byen for å få med oss livet der inne. Hamilton har også en rugbystadion som er i bruk nå i Rugby world cup og det var mange tilreisende pga det.  Hotellet vårt var som tatt ut av dynastiet på 80-tallet og hadde et svært boblebad som vi brukte flittig:P
Bilde fra Matamata, 15 min fra Hobbiton
Tidligere på lørdag formiddag hadde vi en fantastisk tour til Hobbiton fra Ringenes Herre. Det var den perfekte dagen for LOTR-fans som oss! Vi fikk en omvisning på rundt to timer, hvor vi fikk se rundt 30 hobbithull:D Siden de skal begynne å filme ”The hobbit” nå i oktober var hele settet bygd opp igjen og man fikk virkelig et innblikk i hvordan det kommer til å se ut på film. Det var et eget team som bare drev på med plantene og blomstene for området. Desverre kan vi ikke fortelle for mye eller legge ut bilder av settet  pga det ikke skal lekke ut for mye før filmen kommer ut. Vi måtte skrive under på en kontrakt før vi ble kjørt inn der om at vi ikke måtte skrive detaljert om turen eller legge ut noen bilder:( MEN vi fikk lov til å ta bilder til eget bruk, og for de som vil kan vi vise dere bilder fra PC’en når vi kommer hjem.  Tror vi tok rundt en 150 bilder rundt der, gled dere til å se!
Her i Napier har vi hatt en super dag så langt med akvariebesøk, som nevnt ovenfor. Der fikk vi vært skikkelige turister og vi har lært om det marine mangfoldet rundt NZ:) Vi fikk også møtt på noen dinosaurer og Kiwi-fuglen som ikke kan fly. Den var ganske sky og likte seg i mørket, dermed er bildene ganske dårlige, men dere kan jo google den også;)  Vi tok også en liten promenad langs steinstranda før Silje laget en liten lunsj til oss. I kveld har vi store planer om å vekke barndomsminner med Lion King i 3D, vi gleder oss:D 
JM koser seg bland dinosaurene!

Silje har fått en ny venn #1


Man har det ikke mer morro enn hva man lager selv:D




Kiwi:D


Turist:D

Silje har fått en ny venn #2


Ei eller anna øgle

Ville ikke likt å få den opp toalettet ditt :p

Sandhai!

En liten walk på stranda

 

Håper alt står bra til hjemme!
Klem klem

4 kommentarer:

  1. vet du? det hørtes helt seriøst ut som om den fisketanken holdt på å knekke sammen, all den knirkinga hørtes ikke bra ut:P meeen alt ser jo bare superduper fabelaktig ut og dokker har det så bra som det e mulig å få det virke det som;)

    SvarSlett
  2. Truth be told så er det ikke fisketanken som knirker, men rullebandet vi står på :p Det knirket noe inni h... hver gang det tok en sving.

    SvarSlett
  3. Kjenne at æ ikkje bare e litt misunnelig på dokker som har vært i Hobbiton! Glede mæ masse te å se bilda når dokker kjem heim :)

    SvarSlett
  4. Klæmmm, dåkker har det tydelig kjæmpeflått:)

    SvarSlett