Totalt antall sidevisninger

mandag 21. november 2011

I Brisbane med Mari og Thomas!

Hallo hallo dere der hjemme! Da var vi kommet frem til Brisbane igår, noe som ikke gikk helt uten vanskeligheter. Etter å ha stått opp kl. 3 på natta for å dra inn til flyplassen, ble vi sittende inne i flyet i en og en halv time før det endelig kunne lette (!). Unnskyldningen var at de (Virgin Australia) oppdaterte systemet sitt og at det derav ble mye tull. Meh, det var ikke no' gøy å sitte der inne som sild i tønne klokka seks på morran, men da vi kom frem og ble møtt av de smilende ansiktene til Mari og Thomas var alt glemt!

For de av dere som ikke vet så er Mari Siljes beste venninne og Thomas er hennes tysk-norske samboer. Det er også en fun fact at vi nå mangler bare Silja og Anneli her nede så kunne vi hatt reunion for den lokale skolefritidsordningen våres :p Men jeg avsporer: Mari studerer her i Brisbane og Thomas (som er utdannet sykepleier) jobber på et privat sykehjem. De deler et fantastisk koselig lite hus med et Colombiansk par og en annen dame som ikke er her så ofte.

Utenfor huset
Gangen innenfor

Men før jeg går videre med våre eskapader i Brisbane er det vel sikkert noen der hjemme som har lyst å vite litt om hvordan det gikk på bursdagen min? Ikke? Hm, jeg forteller det uansett! Dagen begynte etter frokost med at vi rett og slett dro opp på badebassenget på toppen av hotellet, og la oss til rette på solsengene der. Solen skinte flott og temperaturen var så god som den bare kan være på en så spesiell dag :p Etter noen timer med intensiv tanning flyttet vi oss til bordene og Asbjørn og Tove kom med norske flagg, Cava og gaver. Ikke dårlig! :D

Etter gavene (tusen takk for dem!) dro vi videre til en av operaens bedre restauranter. Der fikk vi servert de flotteste retter og meget god vin. Det var nesten så man kun kunne komme i kjole og hvitt, det var så fancy! Takk også for alle gratulasjonene jeg fikk på Facebook. Det er kanskje enda bedre å høre når man er på andre siden av jorden! ;)

En Cosmo i hotellbaren

Long Island Ice Tea, schmaker godt!
Restauranten
Utsikt fra baren i restauranten

Hovedretten min: langsomt kokt laks med russisk kaviar

Desserten min: sjokolademousse med vaniljeiskrem pakket inn i gull

Siljes dessert: hvit nøttenougatt

Complimentary treats for the birthdayboy :D

Men nok om meg. Her i Brisbane er det varmt, og da tenker jeg ikke på Sør-Norge varmt eller Syden varmt, men tropisk varmt! Temperaturen ligger på stabile 25+ og luftfuktigheten kan bli så mye som 90 % om sommeren. Igår ble dagen brukt til å spise en flott velkomstfrokost, dra inn til byen for å se universitetet til Mari og så sove i varmen.
Fine Mari med en avlappende øl på verandaen:)


JM utenfor universitetet til ho Mari


Brisbane sentrum i bakgrunnen

Ho Mari :)



Der ser dere han Thomas :)
Men idag har vi gjort mer av oss. Først dro vi inn til Lone Pine Koala Sanctuary, verdens største koalabjørn sanctuary; en fantastisk dyrepark med alt fra koalabjørner til kenguruer til slanger. Det som skilte den ut fra andre dyreparker var at man kunne komme mye nærmere inn på dyrene. Med kenguruene for eksempel kunne vi gå inn i det stedet der de var, gå blant dem og til og med klappe dem (!) Kjempeartig! :D
Se så søt!!!
fladdermus, vi har en sånn utenfor huset her, men vi vente fortsatt på at den skal vise sæ!



En trøtt koala.



Fisslus!


Emu:)

Æ va våken og han va trøtt!


Thomas hadde godt lag med kenguruan, til tross for at han grilla dem dagen før:P

Kengurumamma med en baby i pungen:)


Kengurua e glad i kos:)

Minikrokodilla!
Klar for slangeforedrag!






Koalakos:D

Etter flere timer i den fantastiske parken i nesten 30 grader var vi klare for den kunstige stranda i brisbane:) Det er en enorm strand som er bygd opp ganske nært universitetet til Mari, som nettopp har åpnet på nytt etter flommen i januar. Der koset vi oss i mange timer med soling, prating og bading. Den perfekte ettermiddag!




From Brisbane with love!













    

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar