Totalt antall sidevisninger

søndag 28. august 2011

Hei hei! Det blir ingen bilder idag siden vi allerede har brukt opp de 30mb vi har på 2 timer (!) i letingen etter en rimelig leiebil. Grunnen til at vi vil ha en leiebil er fordi den første gården vi skal til ligger ganske langt oppe i nord, ca samme distanse som Tromsø-Narvik, og fordi den ligger så avsidesliggende at vi ble anbefalt å ha en egen bil for å komme til og fra. Valget vårt lå mellom det å leie en bil i den lokale byen Kirikiri eller Bay of Islands, eller leie en her i Auckland og kjøre selv opp dit. Etter mye om og men har vi nå funne ut at det blir billigere å leie en her. Det eneste negative med det er at Silje vil få det ganske hektisk med å lære seg å kjøre på venstresiden (med høyrevikeplikt!) samtidig som hun får testet sine ferdigheter på das autobahn. Men jeg har full tiltro til hennes kjøreferdigheter. Hun er en fantastisk sjåfør og sikker som en sveitsisk bank ;)

Sist innlegg snakket jeg om hvordan vi hadde brukt lang tid på å finne busstoppet til det spa -og badelandet vi skulle til. Vel, på lørdagen dro vi dit, etter at jeg hadde vært hos frisøren og fått meg en funky 50 dollar hair cut. Bussturen tok 1,5 timer og vi var fremme der rundt fem på ettermiddagen. Etter at vi hadde betalt for både badelandet og spaen måtte vi gå inn i spaet og reservere en time for oss. Vi tenkte at vi skulle ha en time til badelandet først, så vi bestilte time der klokken syv. Men så kom vi på at det kanskje hadde vært lurt å skjekke nårtid bussen gikk tilbake, siden det var vår eneste måte å komme oss inn til byen igjen (du tar ikke en taxitur på 1,5 timer, det gjør du bare ikke :p)

Da fant vi ut at sistebussen inn til Auckland gikk 18.40... Faen, plutselig hadde vi kjempedårlig tid og måtte reschedule spatimen våres til 17.20. Det dumme da var at vi ikke fikk noen tid til å være på resten av badelandet (som vi hadde betalt for...) men men. Noen ganger skjer slike ting og da får man bare heller akseptere realiteten og nyte det man kan få.



Spaet var kjempeflott! Vi fikk et eget rom med et stort boblebad og dusj som vi kunne sitte og godgjøre oss i helt for oss selv. Tingen er det at badelandet ligger over varme kilder så vannet er fylt av mineraler og andre gode ting som huden liker. Det var også en sauna og et steamrom der. Alt i alt, en kjempeflott opplevelse!


Etter spaet kom vi hjem og dro rett ut til en restaurant som heter O'Connolley St Bistro. Det var en meget populær restaurant så vi måtte vente i baren i et kvarter før vi fikk bord. Ikke noe problem med det :p Maten var kjempegod! Jeg spiste kanin med hjemmelaget pasta og Silje et nydelig lam. Alt var enten laget på huset eller lokalt.

Etter restauranten dro vi til en koselig liten uteplass vi oppdaget på fredagen som heter The Wine Loft. Der møtte vi en tromsøjente som Silje kjenner. Hun heter Marianne og er sykepleierstudent her i Auckland fram til jul. Hun har allerede vært her i en måned så vi hadde en god kveld på byen sammens med henne. Lik alle storbyer unntaget Norge, selvfølgelig, er det ingen fast stengetid på uteplasser og de holder åpent så lenge det er liv. Naturligvis holdt  vi da liv til klokken begynte å nærme seg seks på morgenkvisten :p

Søndagen var vi litt reduserte og holdt oss for det meste inne :p På kvelden derimot var vi på NZ eneste Imax kino og så Transformers i 3D. Awesome! Imaxen altså, ikke filmen... :p

Men nå må jeg stikke! Ut og leie bil! Hademmmm
PS. bilder kommer imorgen

1 kommentar:

  1. Dåkker får jo me dåkker masse..arti å følge mæ..kortet ditt e kommen, sender det til første addr. send den så d ikkje blir noe tull

    SvarSlett